Veiligheid
Het gebeurt té vaak dat er een hond ontsnapt! Veelal buitenlandse honden die net in NL zijn. Sommige honden komen zelf weer thuis, of worden gevonden door zoekacties/teams. Maar het loopt niet altijd goed af. Je dier kwijtraken is al erg, maar deze overleden aantreffen of nooit meer terugvinden is nog erger.
Zorg er aub voor dat dit jou niet gebeurt, je kunt veel doen om dit te voorkomen. Wees continue alert. Zorg voor een goed passende halsband: deze mag niet over de kop kunnen schieten als de hond achteruit loopt of trekt. Verder een goed passend veiligheidstuig met een band achter de ribben/om de taille (het zogenaamde anti-ontsnappingstuig). Bij tuigen met alleen een band achter de voorpoten, kan de hond achterwaarts eruit stappen. Zowel aan de halsband als aan het tuig doe je een riem. De halsbandriem in de hand houden met de lus om de pols. De riem aan het tuig maak je vast aan je lijf. Dit kan met een heupgordel of een verstelbare politielijn.
Mocht de hond willen vluchten dan zit hij veilig vast. Al zou de riem uit je hand schieten, dan zit de hond nog vast aan je lijf.
Rol- of flexilijnen bij angstige honden is niet aan te raden. Mocht je dit toch willen neem dan een stevige en zorg dat het handvat niet uit je handen kan vallen. Hiervoor zijn polslussen verkrijgbaar (kijk hiervoor bij de links op deze website). Dit voorkomt dat het handvat op de grond klettert en de hond er uit schrik vandoor gaat. Door het stuiteren van het handvat achter hem aan zal de hond in paniek blijven rennen met alle gevolgen van dien.
Een extra hulpmiddel is een GPS tracker aan de halsband of het tuig. Deze tracker geeft via je telefoon aan waar de hond is als deze zoek is. Er zijn diverse soorten GPS trackers te koop. De tracker kan het beste ’s nachts opgeladen worden, zodat deze overdag werkzaam is.
Daarnaast nog deze aandachtspunten: voordeur op slot (ze kunnen deuren openen), de hond niet in de gang als je de voordeur opendoet (maak sluizen). Doe dit ook bij de achterdeur en de toegang naar de tuin. Houd de hond even aan de lijn als een buitendeur vaak open en dicht moet of zet hem in een aparte ruimte waar de hond op zijn gemak is. Laat de verantwoording voor al deze dingen niet over aan te jonge kinderen maar blijf als volwassene de controle houden. Houdt rekening met het feit dat veel buitenlandse honden nog nooit in een huis hebben geleefd en van alles kunnen schrikken. Denk aan simpele dingen als: de deurbel, een slaande klok, de vaatwasser /wasmachine/ stofzuiger/televisie, het toilet doortrekken etc.
Als de hond mee moet in de auto, zet de hond dan meteen vast in de auto of laat iemand die in de auto zit eerst de riem aanpakken. Zo ook met de hond uit de auto halen: pas het portier/achterklep openen als de hond wordt vastgehouden of gezekerd is d.m.v. de riem. Check of de riem niet is doorgekauwd tijdens de autorit, dit gaat sneller dan je denkt. De riemen goed vastpakken en meteen 1 riem aan je lijf vastmaken voordat je de hond uit de auto haalt.
Loslaten van de hond: Een hele bange hond in het begin beter zelfs niet los in de tuin, liever aan een lange lijn zodat ie toch lekker zijn gang kan gaan. Blijf ook zelf altijd in de tuin als de hond losgaat en laat niet iemand erbij waar de hond bang voor is.
Wacht met buitenshuis loslaten totdat je merkt dat de hond een band met je heeft, aandacht voor je heeft en zich op zijn gemak voelt bij andere honden en mensen. Dit kan maanden duren. Uiteraard beginnen met loslaten op een omheind terrein als het rustig is. Houd het de eerste keren ook kort: beter even 3 x 3 minuten los, dan meteen een half uur. Als de hond goed reageert op andere honden, dan het beste zorgen voor een speelmaatje erbij.
De hond kan door schrik er vandoor gaan, maar onderschat bij veel rassen ook het jachtinstinct niet. Een kat, een konijn, een haas of een ree: een (wind)hond wil er achteraan. Veel honden kunnen daarom ook echt niet los in een bos en zelfs op omheinde velden is het opletten want een hek van 1.20/1.50 hoog is een makkelijke sprong voor bijvoorbeeld een windhond.
Neem alsjeblieft deze adviezen serieus en bedenk dat je beter even kunt investeren in een halsband, riem, tuig en tracker, dan alle stress bij de hond en jezelf als de hond ontsnapt met alle mogelijke gevolgen van dien!
Prijzen 2022
Het afgelopen jaar zijn de grondstofprijzen voor honden- kattenvoer sterk gestegen evenals de prijzen van karton en papier. De gestegen prijzen worden door onze leveranciers sinds 1 februari jl. aan ons doorberekend. We zijn dan ook genoodzaakt onze prijzen opnieuw te gaan berekenen maar gaan ons uiterste best doen de prijsstijging zo minimaal mogelijk door te berekenen aan onze klanten.
Verzendkosten
Bestellingen binnen NL worden vanaf 50 euro gratis verzonden! Naar België en Duitsland vanaf 75 euro
Bestel op tijd!
Wij verzoeken u tijdig te bestellen om teleurstelling te voorkomen. Indien u van maandag t/m vrijdag vóór 12.00 uur besteld wordt het in principe dezelfde dag door ons nog verstuurd.